“De wereld die wij hebben gecreëerd
is het product van onze gedachten”

Albert Einstein

De impact van Make Energy Work

Verbeterde samenwerking en zelfwerkzaamheid bij uitgeverij The Optimist, Den Haag

The Optimist is de Haagse uitgeverij van opinieblad The Optimist en de gelijknamige online community. De content gaat over mensen die vooroplopen en nieuwe ideeën die de wereld veranderen. De organisatie bestaat uit 10 medewerkers, verdeeld over een redactie, een klantenservice en een marketing- en salesafdeling. Make Energy Work heeft alleen de eigenaar en de hoofdredacteur van The Optimist bij het traject betrokken, respectievelijk: Roland Pluut en Brian de Mello.

Een relaxte sfeer en betere resultaten tijdens het Healing Garden Festival, Leiden

Stichting Healing Garden is de organisatie achter het jaarlijkse Healing Garden Festival dat plaatsvindt op het Erkemederstrand in Zeewolde. Onder de slogan ‘happy people create a happy world’ worden bezoekers van het festival geïnspireerd en uitgedaagd om de beste versie van zichzelf te zijn. De organisatie bestaat uit 10 vaste werknemers en een groep van 50 vaste vrijwilligers voor het werk op locatie. Make Energy Work heeft nauw samengewerkt met de initiatiefneemster van de stichting: Sarah Schröder.

Van stagnatie naar vitale energie op Landgoed De Denneboom, Schijndel

Landgoed De Denneboom beslaat een monumentale villa uit 1854, een historische boerderij en een uitgestrekt natuurgebied van ongeveer 21 hectare. De historische boerderij ‘de Denneboomsche Hoeve’ doet dienst als ontmoetingsplaats voor bezoekers. Maar het landgoed is niet rendabel. Daarom heeft beheerder Thom van Rijckevorsel een nieuwe bestemming bedacht voor het landgoed: een uitvaartcentrum met een natuurbegraafplaats.

De ECOintention-methode door de jaren heen

Make Energy Work maakt gebruik van de ECOintention-methode. Deze methode is ontwikkeld door het Center for ECOintention. De afgelopen 25 jaar is de methode succesvol toegepast op diverse binnen- en buitenlandse organisaties in verschillende branches. Hieronder enkele voorbeelden:

  • Bedrijfsleven : winkels, bureaus zakelijke dienstverlening, ICT-bedrijven, transportbedrijven en netwerkorganisaties;
  • Agrarische sector : imkerijen, agrarische bedrijven, coöperaties;
  • Onderwijs : diverse scholengemeenschappen
  • Culturele sector : projectorganisaties van festivals, verschillende evenementen
  • Natuur : Dienst Landelijk Gebied Utrecht, Stads- en laanbomen Gemeente
    Noordwijkerhout, diverse landgoederen en natuurgebieden in het bedrijfsleven bij bureaus voor zakelijke dienstverlening, ICT-bedrijven, winkels, transportbedrijven en netwerkorganisaties.